Federalna vlada donijela je Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicije „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine županije“ u iznosu od 6.000.000 KM, na ime dodjele financijske pomoći proračunima sedam županija Bosansko-podrinjskoj, Unsko-sanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Posavskoj, Srednjobosanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji.

Korisnici sredstava su zaduženi da ih troše u skladu s principima restriktivne proračunske politike koju provodi Vlada Federacije BiH, a koja se, između ostalog, odnosi na ograničenje rasta troškova plaća naknada za zaposlene, te smanjenje ukupne javne potrošnje.

Kriteriji za dodjelu su broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju, a u izračunu koeficijenata doznačavanja korišteni su podaci Federalnog zavoda za statistiku preuzeti prilikom izrade Uputstva o određivanju učešća županija, jedinica lokalne samouprave i nadležnih županijskih ustanova za ceste u prihodima od neizravnih poreza i načinu raspoređivanja tih prihoda za 2018. godinu.

Drugom Odlukom su raspodijeljena sredstava za 57 gradova i općina u iznosu od 12.000.000 KM na ime dodjele financijske pomoći, te financiranje projekata od značaja za njihov razvoj.

I prema ovoj odluci kriteriji za dodjelu su bili broj stanovnika, površina, broj učenika u osnovnom i srednjem obrazovanju.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija