Porezna uprava FBiH objavila je pregled poreznih obveznika sa iznosom duga po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada preko 50.000,00 KM, prema evidencijama županijskih poreznih ureda, na dan 30.06.2018. godine koji ukupno iznosi 2,4 milijarde KM.

Poslovni portal Akta.ba donosi pregled dugovanja po gradovima gdje se mogu vidjeti vrtoglavi iznosi poreznih dužnika, kroničnih gubitaša, čije neplaćene obaveze godinama gomilaju.

>>> Najveći dužnik u Drvaru je Dom zdravlja; Dužna i općina

Prema raspoloživim podacima, najveće neplatiše, posebno kada je riječ o doprinosima, su državna javna poduzeća a potom društva ograničene odgovornosti.

>>> Tko najviše duguje u Glamoču?

Najveći dužnik za Bosansko Grahovo je OPĆINSKO VIJEĆE BOSANSKO GRAHOVO 556.488,27 KM. Na drugom mjestu je JKP ''GRAHOVO'' DOO sa dugom od 320.968,98 KM, a na trećem mjestu je OPĆINA BOSANSKO GRAHOVO, OPĆINSKI NAČELNIK sa dugom od 164.621,56 KM.

>>> Porezni dug u Livnu 25 milijuna maraka; Najveće neplatiše javna poduzeća

Ukupni dug poreznih dužnika za Bosansko Grahovo je 1.508.010,59 KM, a kompletnu listu dužnika pogledajte u nastavku.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija