Predizborni skupovi Zajedništva HDZ BiH održani su jučer za TO Vidoši i TO Podhum. Izaslanstvo HDZ BiH na čelu s predsjednikom OO HDZ BiH Livno Stipom Pelivanom, Ivanom Jozićem nositeljem liste za Skupštinu HBŽ, kao i ostalim kandidatima sa svih razina vlasti za Opće izbore predstavilo je program HDZ BiH razvoj i o(p)stanak.

Predsjednik OO HDZ BiH Livno Stipo Pelivan i kandidat na listi  županijske Skupštine velikom broju okupljenih poručio je:  „Predizborna kampanja je  u punom jeku, vidjeli smo mnogo zabrinjavajućih izjava u medijima. Željka Komšića koji u Livnu kaže HDZ BiH i dr. Dragan Čović neće proći u Livnu, izmjene izbornog zakona mogu tražiti po svijetu, ali im se neće uslišiti. Problem nije samo Komšić koji ima za cilj nastavak majorizacije i uništavanja hrvatskog naroda u BiH, ima njih još i to ne skrivaju nego su ponosni što rade protiv hrvatskog naroda, a najgore je što imaju drskosti zvati se Hrvatima. Komšiću i sličnima ćemo poslati poruku 07. listopada-Hrvatima nitko ne može birati legitimne predstavnike, jer smo konstitutivan i ravnopravan narod i polažemo jednako pravo na ovu državu kao i druga dva naroda.“

Nositelj liste za županijsku Skupštinu i aktualni predsjednik Vlade HBŽ Ivan Jozić predstavio je rad Vlade u njegovom kratkom mandatu.  Pozornost Vlade u proteklih godinu dana bila je na gospodarstvu, poljoprivredi, zdravstvu,socijalnoj politici, a aktualni predsjednik naglasio je kako su u pripremi i mnogi projekti koji će omogućiti razvoj i o(p)stanak. 

Okupljenima su govorili i Dragana Konta kandidat za županijsku Skupštinu, te kandidati za Zastupnički dom Parlamenta FBiH Dubravko Brdar, Zvonimir Pavić i Ilijana Dronjić. U svojim govorima istaknuli su kako su se na političko sceni pojavile mnoge stranke, liste i pojedinci koje nemaju ni program ni odgovornost kako bi se uhvatile u koštac s problemima hrvatskoga naroda.  Na kraju skupova svi mještani su pozvani da iziđu na izbore i 07. listopada pokažu zajedništvo, glasaju za legitimne hrvatske predstavnike i podrže Hrvatskog člana predsjedništva dr. Dragana Čovića, nositeljicu liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Borjanu Krišto, kao i sve ostale kandidate HDZ BiH na svim razinama vlasti. 

Priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok