Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom, ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku u Livnu, danas, 2. svibnja 2019. godine svečano je obilježena 29. obljetnica utemeljenja Inicijativnog odbora HDZ BiH Livno.

Vijence i svijeće za sve umrle članove HDZ BiH i poginule hrvatske branitelje položio je predsjednik OO HDZ BiH Livno Stipo Pelivan zajedno s članovima OO HDZ BiH Livno. Uz utemeljitelje, bivše i sadašnje članove OO HDZ BiH Livno, obilježavanju i iskazivanju počasti su prisustvovali Branko Ivković predsjednik kluba Utemeljitelja ŽO HDZ BiH HBŽ i predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ, Ivan Jozić predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Darinko Mihaljević ministar u Vladi HBŽ, stranački dužnosnici, gradski vijećnici iz HDZ BiH, članovi Mladeži, Zajednice žena i simpatizeri stranke.

Na kraju obilježavanja, predsjednik OO HDZ BiH Livno Stipo Pelivan zahvalio se utemeljiteljima koji su, s obzirom na okolnosti koje su u to vrijeme vladale, prije 29 godina donijeli inicijativu o potrebi osnivanja OO HDZ BiH Livno. Uskoro su uslijedile pripreme za osnivačku Skupštinu koja je održana 15. rujna 1990. godine ispred sportske dvorane na Zgonima kada je se okupilo preko petnaest tisuća građana u znak podrške osnutku OO HDZ BiH Livno.

Predsjednik OO HDZ BiH Livno Stipo Pelivan je naglasio kako je kroz 29 godina djelovanja HDZ BiH čuvao ono najvrjednije što hrvatski narod ima, identitet, povijest, kulturu, običaje i tradiciju. Stoga je današnji dan prigoda da se iznova naglasi kako je stranka i u ratu i u miru pokazala svoju političku i demokratsku zrelost te se s ponosom prisjeća svoje prošlosti i začetaka djelovanja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok