Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, Kantonalni sud u Livnu je  03. svibnja 2018. godine, osumnjičenom S.I. rođenom 1989. godine u Travniku, nastanjenom u Bugojnu, odredio jednomjesečni pritvor radi kaznenog djela Ubojstva u pokušaju iz članka 166. stavak. 1. u vezi sa člankom 28. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 02. svibnja 2019. godine, oko 04,00 sati u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu, oštećenog P.S. rođenog 1994. godine pokušao usmrtiti, tako što je nakon prethodno verbalnog sukoba, došao do oštećenog koji je stajao za šankom, te se s istim fizički sukobio, nakon čega je iza pojasa izvukao nož ukupne dužine 23,5 cm i dužine sječiva 12,5 cm, te oštećenog P.S. dva puta posjekao po vratu.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s lica mjesta je ubrzo pronađen i lišen slobode.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući Kantonalni tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta, budući da se radi o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja, a puštanje na slobodu osumnjičenog bi utjecalo na sigurnost građana na području gdje je kazneno djelo počinjeno, odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Kantonalnog suda u Livno, protiv osumnjičenog donio rješenje o određivanju mjere pritvora u trajanju od mjesec dana.

Prema rješenju Kantonalnog suda, pritvor protiv osumnjičenog može trajati do 02. lipnja 2019. godine.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku.

„Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja“

Priopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok