Dana 21.05.2019.godine u zgradi MUP K10 održan je radni sastanak predstavnika MUP-a i Sindikata, na kojem se razgovaralo oko najave štrajka upozorenja (mirnog prosvjeda) i zahtjeva koje je Sindikat u svojim dopisima naveo.

Od strane resornog ministra upoznati  smo da je isti naše zahtjeve proslijedio na Vladu HBŽ i da će zatražiti da se uvrste u dnevni red za narednu sjednicu Vlade. Sindikat djelatnika cijeni učinjeni korak, ali i dalje smatra da to nije dovoljno kako bi se odustalo od najavljenog prosvjeda.

>>> Djelatnici MUP-a HBŽ kreću u štrajk; Nisu postigli dogovor s Vladom

Još jednom ćemo ponoviti da je Predsjedništvo Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ, na redovnoj 53. sjednici održanoj dana 03.05.2019. godine donijelo jednoglasnu odluku o organiziranju štrajka upozorenja, koji će ovaj Sindikat organizirati i provest dana  24.05.2019. godine sa okupljanjem ispred zgrade MUP-a u 11:00 sati, a potom mirnim prosvjedom do zgrade Vlade HBŽ.

Molimo sve članove Sindikata djelatnika MUP-a u HBŽ, da se odazovu i na taj način pruže punu podršku u borbi za ostvarenje navedenih ciljeva.

Za sve dodatne upute i nejasnoće možete se javiti Sindikalnim povjerenicima koji su zaduženi za organizaciju mirnog prosvjeda.

Priopćeno je iz Sindikata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok