Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije (HBŽ) okupljanjem ispred zgrade MUP-a u Livnu te mirnim prosvjedom do zgrade Vlade HBŽ-a održao je u petak štrajk upozorenja.

Dolaskom pred zgradu Vlade ove županije nitko od službenika nije razgovarao niti primio Sindikat nakon čega je njihov predsjednik Dražan Mišić okupljenima pročitao zahtjeve i razloge održavanja štrajka.

Kao osnovni razlog održavanja štrajka upozorenja Mišić navodi neprovođenje pojedinih odredbi kolektivnog ugovora iz prošle godine koje se odnose na utvrđivanje osnovice, dodatak na ocjenu i kolektivno osiguranje.

Osim navedenog, Mišić je naglasio kako od Vlade HBŽ-a traže donošenje Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika i Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti za državne službenike i namještenike.

Imenovan je također Štrajkački odbor kojega uz Mišića čine Džon Ćurčić, Petar Mamić, Zdravko Volić Vukadin, Tomislav Klišanin, Josip Zelić i Marko Žižić, a nakon održanog štrajka upozorenja, Vladi HBŽ-a dat je rok da do petka, 14. lipnja, razmotri i prihvati zahtjeve Sindikata.

Ako se to ne dogodi iz Sindikata upozoravaju da će donijeti odluku o stupanju u generalni štrajk.

Predsjednik sindikata Dražen Mišić kazao je Feni kako su sve mjerodavne i službene osobe s područja ove županije u proteklom periodu upoznate s trenutnim problemima zaposlenih u MUP-u, no da im dosad nisu ponudili nikakve konkretne odgovore.

Što se tiče stava Vlade Hercegbosanske županije po pitanju štrajka upozorenja, danas se nitko od mjerodavnih nije oglasio niti izašao pred prosvjednike, s tim da se spominje zaključak s jučerašnje sjednice kojim je imenovano Povjerenstvo Vlade HBŽ-a koje će u ponedjeljak, 27. svibnja, u 9 sati u zgradi Vlade ove županije održati sastanak sa Sindikatom MUP-a i razgovarati o svim pitanjima.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija