Sindikalisti ne odustaju od svojih zahtjeva da se počnu primjenjivati pojedine odredbe kolektivnog ugovora koje se odnose na utvrđivanje osnovice, dodatak na ocjenu i kolektivno osiguranje.

Nakon sastanka predstavnika Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ) i Vlade HBŽ-a nije otklonjena mogućnost da policajci u toj županiji stupe u generalni štrajk.

Kako je za Fenu kazao predsjednik Sindikata MUP-a Hercegbosanske županije Dražan Mišić, sindikalisti ne odustaju od svojih zahtjeva da se počnu primjenjivati pojedine odredbe kolektivnog ugovora koje se odnose na utvrđivanje osnovice, dodatak na ocjenu i kolektivno osiguranje.

Sindikat, također, traži usvajanje zakonskih rješenja koja bi išla u smjeru poboljšanja materijalno-pravnog statusa zaposlenih u županijskom MUP-u, kao što su zakon o plaćama i naknadama policijskih službenika i zakon o plaćama i naknadama u organima vlasti za državne službenike i namještenike.

''Partneri u pregovorima, predstavnici Vlade Hercegbosanske županije kojeg su danas činili ministri Darinko Mihaljević i Vasilija Broćeta, dali su nam do znanja da su za razgovore te da će o našim zahtjevima na prvoj sljedećoj sjednici upoznati ostale članove Vlade HBŽ-a'', dodao je Mišić.

Po njegov riječima, županijskoj vladi dan je razuman rok za razmatranje njihovih zahtjeve, a Sindikat je spremni i na određene kompromise.

''Međutim, od naših zahtjeva ne odustajemo, a ako do toga dođe spremni smo i na generalni štrajk'', poručio je Mišić.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija