Jučer, 15. srpnja 2019. godine Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije održalo je  sastanak s poduzetnicima u općini Kupres, na kojemu je prezentiran Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate, te ostali programi i izvori financiranja, koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori.

Nazočni poduzetnici su iskoristili ovu priliku za iznošenje problema s kojima se susreću u svom poslovanju, te su zatražili intenzivniju potporu od strane nadležnih institucija u rješavanju nekih od iznesenih problema.

Sastanak je rezultirao zaključkom da je potrebno intenzivirati suradnju između Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije te poduzetnika, posebice u domeni informiranja i pružanja podrške pisanju projekata za pozive ostalih domaćih i stranih donatora, kao i  da je sa strane poduzetnika potreban aktivniji angažman u radu Udruge poslodavaca Kupres, te su naposljetku poduzetnici pozvani da se aktivno uključe u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva Hercegbosanske županije s konkretnim prijedlozima mjera i aktivnosti, koje bi bile prilagođene stvarnim potrebama poduzetnika i usmjerene rješavanju gorućih problema sa kojima se susreću u svom poslovanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok