Nakon razmatranja Prijedloga, Vlada Hercegbosanske županije donijela je Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja Hercegbosanske županije za razdoblje 2021.-2027. godine.

Kako Zakon o planiranju i upravljanju razvojem u FBiH nalaže,  Odluku o pokretanju izrade Strategije razvoja potrebno je donijeti najkasnije 12 mjeseci prije završetka prethodnog planskog ciklusa.

Nositelj procesa izrade ove Strategije su Stručne službe Vlade Hercegbosanske županije-Sektor za razvoj.

Vlada Hercegbosanske županije imenovat će županijski odbor za razvoj (ŽOR) kao operativno, izvršno i koordinacijsko tijelo zaduženo za vođenje procesa izrade Strategije razvoja. U izradu Strategije i razvojne procese biti će uključeni svi akteri razvoja: javni sektor, privatni sektor, civilno društvo i lokalna zajednica.

U procesu izrade Strategije primjenjivat će se načela razvojnog planiranja i upravljanja razvojem a Strategija će sadržavati prioritete prostornog razvoja županije kao i razvojne pravce definirane u  strateškim dokumentima Federacije, dokumentima relevantnim za procese integracija u EU, uključujući Agendu 2030.

Strategije razvoja također služe kao osnovni dokumenti za izradu sektorskih strategija, Dokumenta okvirnog proračuna (DOP-a), Programa javnih investicija (PJI), Programa rada Vlade za mandatno razdoblje,  trogodišnjih  planova rada županijske uprave i godišnjeg programa rada Vlade.  Strategija županije služi i kao podloga za izradu Strategija razvoja jedinica lokalne samouprave.

Izrada će se odvijati po predviđenim fazama strateškog planiranja:

Izrada strateške platforme
Određivanje prioriteta i mjera
Identifikacija strateških projekata
Provjera međusobne usklađenosti strateških dokumenata u Federaciji
Izrada indikativnog financijskog okvira za provođenje Strategije
Definicija načina provođenja, praćenja, izvještavanja i evaluacije strateških dokumenata
Usvajanje Strategije uz prethodno provedene konzultacije.

http://www.vladahbz.com/strategija-razvoja/

https://www.linkedin.com/company/36163626/admin/

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija