Predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Drvaru Goran Broćeta rekao je za “Glas Srpske” da usvajanje inicijative za opoziv načelnice te općine Dušice Runić predstavlja grubo kršenje zakona FBiH jer se u godini izbora ne mogu sprovoditi postupci opoziva.

– Nova većina želi da skrene pažnju na sebe jer se oni tri godini nisu pojavljivali nigdje, pa čak ni na sjednicama Općinskog vijeća. To govori o tome kakva je i kolika njihova briga o narodu. Nikada ničim nisu pomogli ni Drvaru ni Drvarčanima. Evidentno je da oni samo sjede i slušaju ono što kaže predsjednik livanjske skupštine Jozo Ćosić (HDZ 1990). Izdavao im je direktne naredbe – rekao je Broćeta.

>>> CIK: Načelnica Drvara ne može biti opozvana

On je, reagirajući na zajedničko priopćenje lokalnih odbora DNS-a, SP-a i SNS-a, koji su uz SP, PDP i HDZ 1990, u subotu izglasali inicijativu za opoziv Runićeve, rekao da će, i ako bude sproveden postupak opoziva, građani na kraju ponovo pokazati kome najviše vjeruju. Piše Glas Srpske.

– SNSD će ne samo na lokalnim, već i ako dođe do opoziva, pokazati da je to stranka kojoj najviše građani vjeruju – zaključio je Broćeta.

Čelnici lokalnih odbora DNS-a, SP-a i SNS-a su danas pozvali lokalni SNSD “da se vrati u institucije ove općine da bi zajednički pokazali narodu da rade u njegovom interesu”. Poručili su da se “prestane sa medijskim napadima te da su oni odlučni da zaštite interese građana Drvara i zakonitost u radu institucija, protiveći se svim podjelama unutar srpskog naroda i građana Drvara”.

Iz ovih općinskih odbora ističu da se drže devize ‘Drvar Drvarčanima‘, poštujući sve ljude dobre volje i izražavajući posebnu zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za pruženu pomoć”.

Većina vijećnika Općinskog vijeća Drvar opozvala je u subotu, 1. veljače, načelnika općine Dušicu Runić.

Za opoziv Runićeve glasalo je devet vijećnika iz PDP-a, Srpske napredne stranke, DNS-a, Socijalističke partije i HDZ-a 1990. Kao jedan od razloga za opoziv Runićeve naveli su izostanak komunikacije sa Općinskim vijećem.

Načelnica općine Drvar poručila je nakon što je Općinsko vijeće izglasalo njen opoziv da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com