Ivan Vukadin; Foto: Livno Online

U srijedu, 11.ožujka, zakazana je 4.sjednica Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini HB županije. Dnevni red će se utvrditi na sjednici koja počinje u 9 sati u Tomislavgradu.

Sjednicu je zakazao predsjednik Kluba Robert Bagarić. Inače, Bagarić je odlukom središnjice HDZ-a BiH, zajedno s Ivanom Vukadinom i Antom Tadićem, privremeno isključen iz stranke.

Njih trojica su dobili rješenja o isključenju iz stranke na 30 dana, a kao razlozi za takvu odluku navodi se kršenje Statuta i odluka Predsjedništva HDZ-a BiH kao i odluka Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad je na sjednici održanoj 5. ožujka 2020. godine jedinstveno i jednoglasno dao podršku svojim članovima Ivanu Vukadinu, Robertu Bagariću i Anti Tadiću na provođenju stranačkih odluka, te je izrazio neslaganje s Odlukama o stegovnoj odgovornosti, jer su isti kroz svoje cjelokupno političko djelovanje radili u interesu HDZ BIH, Općine Tomislavgrad, Hercegbosanske županije, a posebno interesima hrvatskog naroda.

>>> Ivković: Grupacija iz Tomislavgrada se ponaša kao slobodni strijelci koje ne obvezuje ništa

Prema neslužbenim informacijama duvanjski HDZ BiH će kroz "svehrvatsku" koaliciju, koju bi činilo 15-16 zastupnika iz Kluba hrvatskih zastupnika, pokušat dobiti potporu bošnjačke i srpske strane i imenovati novu Vladu HB županije na čijem čelu bi bio Ivan Vukadin, aktualni načelnik općine Tomislavgrad.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok