Dr. fra Drago Bojić, župni vikar u Jajcu i istaknuti franjevački intelektualac, predvodio je misna slavlja na svetkovinu sv. Petra i Pavla - patron franjevačkog samostana i crkve na Gorici kod Livna, 29. lipnja 2021.

Na središnjem misnom slavlju sudjelovali su brojni svećenici. Fra Drago je na temelju Pavlovih i Petrovih poslanica uputio livanjskom puku nekoliko znakovitih poruka. Pozvao je vjernike na poštivanje različitosti, ljudskih prava i sloboda i na hrabro svjedočenje evanđelja u životu. Dr. Bojić je izvrsno otpjevao bosanski napjev evanđelja i druge pjevane dijelove u liturgiji. Unatoč radnom danu i ekstremnim vrućinama, na svetim misama se okupio veliki broj vjernika iz livanjskog kraja. Samostanski pjevački zbor je skladnim pjevanjem uzveličao ovogodišnju proslavu zaštitnika samostana – sv. Petra i Pavla.

Fra Pere Kuliš, gvardijan na Gorici, izrazio je zahvalnost fra Dragi Bojiću na aktualizaciji značenja i uloge sv. Petra i Pavla za svakodnevni kršćanski život. Gvardijan se zahvalio posebno sudionicima Znanstvenog simpozija o vjeri i zdravlju te djelatnicima FMGG-a na suorganizaciji manifestacije Kulturno-vjerski dani Naša Gorica 2021.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok