U organizaciji općine Tomislavgrad i udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, a u sklopu duhovno-kulturne manifestacije „Dani sv. Nikole Tavelića“ u Tomislavgradu, jučer je svečano obilježena 29. obljetnica utemeljenja Brigade kralja Tomislava.

Program obilježavanja započeo je svečanim misnim slavljem za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Spomen-bazilici u Tomislavgradu.

Nakon svete mise uslijedio je mimohod Ulicom Mijata Tomića do spomen-obilježja gdje su nakon prigodne molitve fra Drage Vujevića, upaljene svijeće i položeni vijenci. Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije i predstavnike općine Tomislavgrad svijeće su upalili i vijenac položili  predstavnici Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Hercegbosanske županije, ratni zapovjednici Brigade kralja Tomislava, Vlado Džoić, predstojnik Odjela za branitelje HVO-a HNS-a,  predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin i predstavnici općine Kupres s udrugama proisteklih iz Domovinskoga rata.

Program obilježavanja Dana brigade kralja Tomislava i 29. obljetnice njenog utemeljenja nastavljen je Svečanom akademijom u kino dvorani Kulturno-informativnoga centra. Na početku sve pripadnike Brigade kralja Tomislava i sve nazočne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad, Ilija Papić. Nazočnima su se također obratili uz prigodni govor i Vlado Džoić, voditelj Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat, ratni predsjednik Općine Tomislavgrad i predsjednik HVO-a Tomislavgrad, Mijo Tokić, ministar obrane HR HB, Vlado Šoljić, u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja, Jozo Špikić, a čestitku u povodu 29. obljetnice utemeljenja Brigade kralja Tomislava u obliku video poruke uputio je general Željko Glasnović.

Braniteljsko druženje nastavljeno je u hotelu Tomislav u Tomislavgradu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok