Djelatnici Osnovne škole "Fra Lovro Karaula" Livno podržali su ponovni izbor Martine Pavlinović Barać za ravnateljicu škole, ali na sjednici Gradskog vijeća održanoj 23.6.2021. nije dobila suglasnost vijećnika za novi mandat na koji se prijavila.

Tim povodom su se oglasili djelatnici škole čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

U životu svakog mladog čovjeka nastupi trenutak u kojem se mora odlučiti za buduće zanimanje. Kod učitelja to nije slučaj. Mi ne biramo zanimanje, mi osjetimo poziv.

Pozvani smo da tijekom svog života budemo putokazi generacijama mladih, da ih usmjeravamo da izaberu svoj put koji bi trebao biti plemenit, pošten i čestit.

Može se reći da smo idealisti, ali svi mi ipak težimo idealima.

Školski odbor je tijelo škole koje se sastoji od pet članova. Dva člana bira osnivač, jednoga Vijeće roditelja i dva učitelji škole.

Dva člana predstavljaju nas učitelje OŠ ,,Fra Lovro Karaula”. Mi, učitelji, izabrali smo ih kako bi oni, između ostalog, zastupali naše interese.

Školski odbor je ponovno izabrao Martinu Pavlinović Barać jer je od dva ponuđena kandidata imala najbolje kompetencije.

Nažalost, Gradsko vijeće nije ju podržalo. Nije bilo ni protiv. Bili su suzdržani.

Posao ravnatelja nije lagan. On/ona mora voditi računa o podjeli norme, brinuti ima li struje, pitke vode, sanitarnog čvora, grijanja. Brinuti o ispravnosti električnih instalacija. Organizirati nastavu u školama u kojima je samo jedan učitelj, a tri razredna odjela. Organizirati nastavu u razrednom odjelu koji pohađa učenik s poteškoćama u razvoju dok taj isti razredni odjel pohađa i nadareni učenik kojeg je potrebno animirati dodatnim sadržajima.

To je teško razumjeti nekome tko nije prosvjetni djelatnik, jer uz sve kompetencije moraš osjećati ljubav i suosjećanje i za učenike, njihove roditelje i na koncu djelatnike.

Budući da naši zastupnici nemaju uskog doticaja sa svim ovim gore navedenim, možda bi trebali malo više osluškivati glas struke, glas građana grada i županije koju zastupaju.

Mi smo njima iskazali povjerenje svojim glasom s nadom da će se boriti za naše interese, no to očito nije tako.

Zbog toga smo i potpisali peticiju s vjerom da naše mišljenje ipak nešto znači, a mi podržavamo odluku Školskog odbora OŠ ,,Fra Lovro Karaula” da Martina Pavlinović Barać ostane ravnateljica ove škole.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok