U organizaciji Udruge roditelja djece s posebnim potrebama PUŽ Livno i Marijanske vinkovske mladeži, u Livnu je uspješno realiziran petodnevni ljetni kamp za osobe s invaliditetom. Srednja strukovna škola sa svojim učionicama, sportskim terenom i ostalim pratećim sadržajima bila je ovih dana najveselije mjesto u gradu.

Različite kreativne radionice za osobe s invaliditetom održavale su se u jutarnjim i poslijepodnevnim satima a brojni volonteri potrudili su se da dođu i oni iz najudaljenijih livanjskih sela. Javlja Federalna.ba.

„Imamo 27 prijava. Međutim, trenutno ih je tu 17, varira od dana do dana. Volontera također imamo i njima se ovim putem želim zahvaliti – velik je odaziv, i ljudi koji imaju veze s ovom strukom i koji nemaju, što mi je jako drago. A djeca, evo, jedva čekaju sutra, da idu ponovo“, kaže Matea Visković, volonterka i članica MVM Livno.

Ova volonterka iskoristila je svoju struku kako bi polaznici kampa, uz zabavu, napravili i nešto korisno – zdrave biljne bombone.

„Od bokvice, što je dobro za prehladu, za promuklost, bolno grlo… Kad bombone budu gotove, onda ih motamo u celofan. Pošto ćemo imati još malo slobodnog vremena, onda sam nabrala lavande i to ćemo motati, bit će kao mali jastučići, što se mogu staviti u ormar“, objašnjava Antea Mamić, studentica 5. godine hortikulture i ukrasnog bilja u Zagrebu.

Već i sam pogled na ovu žuto-plavu skupinu, polaznike i volontere, dovoljno govori koliko im je kamp donio veselja.

„Uživam, uživam… Odlično je za pet“, kaže nam Ljuba.

Među volonterima je i Ana Kelava: „Ja sam volonterka u Udruzi PUŽ. Zanimljivo je, djeci je zabavno“.

Zajedničkim trudom i radom proveli su ljetne praznike na neki novi, zanimljiviji i korisniji način. Stoga uz zahvale svima koji su doprinijeli da se ovako nešto dogodi, poručuju kako s nestrpljenjem čekaju sljedeću godinu i novo druženje.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com