Udruga žena oboljelih od karcinoma dojke „Bistrica“ Livno prigodnom prodajom majica započela je s ovogodišnjom registracijom za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini “Race for the cure” čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Podršku zdravlju žena i Udruzi oboljelih od karcinoma dojke „Bistrica“ za nepuna dva sata dalo je više od trideset građanki/građana Livna, a kupovalo se i više od jedne majice. Piše Federalna TV.

“Nisam članica, svake godine podržavam ove žene i sudjelujem u njihovim aktivnostima”, kaže Livanjka Alenka Kovačević.

“Rado podržavam ovu Udrugu, razumijem kroz kakve su probleme prolazili i što god treba rado ću im i pomoći. Hvala Bogu to su već članice koje su prebrodile krizu i sad se sve dobro osjećaju”, rekla je Livanjka Sajma Mušić.

Sudjelovanjem u trci/šetnji za ozdravljenje, koja se tradicionalno održava 3. listopada, građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke ali i podižu svijest javnosti o ovom oboljenju.

“Cilj nam je osigurati svim ženama u ruralnim područjima, od ovih sredstava koja se prikupe, mamografske preglede i paketiće prve pomoći”, istakla je Slavica Gotovac, predsjednica Udruge “Bistrica” Livno.

Pandemija je otkazala mnoge važne trenutke u životima bh. građana, ali misiju onih koje su preživjeli tu opaku bolest, njihove obitelji i prijatelje nije. Premda fizički razdvojeni šetnju za ozdravljenje realizirati će online, ili će se okupiti u manjim grupama, gdje i kad im lokalne mjere u borbi protiv koronavirusa dopuste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok