Ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Gordana Nakić primila je jučer u zgradi Vlade u radnu posjetu zamjenika šefice Misije OSCE-a u BiH, Dmitrija Iordanidija i njegove suradnike.

U razgovoru s ministricom Nakić i njenim suradnicima zamjenik šefice misije OSCE-a u BiH, Dmitrij Iordanidi iskazao je zadovoljstvo prijemom i spremnosti ovoga ministarstva na suradnju te ukratko govorio o temeljnim ciljevima Misije OECE-a u BiH. Između ostalog, govorilo se o ključnim i aktualnim pitanjima koja obuhvaćaju resor s posebnim naglaskom na obrazovanje na području Hercegbosanske županije za sve konstitutivne narode Bosne i Hercegovine.

Gosp. Iordanidi pružio je punu podršku dosadašnjem radu Ministarstva pogotovo na području nediskriminativnog obrazovanja u općinama Hercegbosanske županije u kojima se, pored nastave koja se izvodi po hrvatskom planu i programu, nastava izvodi i po drugim nacionalnim planovima i programima.

Rad na nediskriminativnom obrazovanja, rezultati i implementacija dosadašnjih projekata i nastavak realizacija započetih projekata, teme su koje su se izdvojile u današnjoj radnoj posjeti ovoga izaslanstva i za koju je Misija OSCE-a iskazala poseban interes. Na kraju sastanka upućena je obostrana zahvala za dosadašnju kvalitetnu i dobru suradnju te iskazana spremnost na pružanju potpore u svim daljnjim zajedničkim aktivnostima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok