Tjedni sudske nagodbe organiziraju se u svim prvostupanjskim i drugostupanjskim sudovima u BiH u periodu od 22. studenog do 03. prosinca 2021. godine.

Cilj organiziranja „Tjedana sudske nagodbe“ jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke.  Promocijom mirnih načina rješavanja sporova, VSTV BiH želi izvršiti pozitivan utjecaj na učinkovitost sudskih postupaka te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova. Prioritet se postavlja na brzo i učinkovito rješavanje, s naglaskom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda.

Stranke zainteresirane da svoje predmete riješe sudskom nagodbom mogu se samostalno, preko svog zastupnika ili u dogovoru sa suprotnom stranom pisanim prijedlogom ili na drugi način obratiti sudu odnosno postupajućem sucu i predložiti zaključenje sudske nagodbe. Postupajući sudac će, u skladu s odredbama Zakona o parničnom postupku, tijekom cijelog postupka nastojati riješiti spor u skladu s iskazanom voljom stranaka.

Navode iz Općinskog suda Livno.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u