Svjetski dan učitelja obilježava se u cijelom svijetu. Cilj obilježavanja je isticanje važnosti rada odgajatelja, učitelja, nastavnika i profesora te njihovog utjecaja na razvoj društva u cjelini. Znamo kako je škola najstarija, najpoznatija i najmasovnija odgojno-obrazovna institucija, a školstvo važan dio duhovne, kulturne i materijalne baštine svakog naroda što se danas nerijetko zaboravlja i podcjenjuje.

Bez obzira na brz razvoj tehnologije uloga učitelja nije izgubila na važnosti, a to se najbolje pokazalo za vrijeme nastave na daljinu.

Dragi učitelji i stručni suradnici, vi ne samo da ste za vrijeme nastave na daljinu osigurali kontinuitet obrazovanja, već ste u prošloj školskoj godini, za razliku od cijeloga našega okruženja, maksimalnim trudom, angažmanom i radom osigurali obrazovni proces u učionicama. Nažalost, niste dobili ni deklarativnu potvrdu vašeg doprinosa u provedbi učenja na daljinu, a izostala je i pravovremena zahvala i priznavanje velikog doprinosa u rješavanju krize izazvane pandemijom.

Stalni pad broja učenika, egzistencijalna nesigurnost i stvaranje negativne slike u društvu teret su koji nosite na svojim leđima, ali vas to ne ograničava i ne sputava da dajete maksimum svojim učenicima koji će zahvaljujući vama postati liječnici, pravnici, svećenici, farmaceuti itd.

Zahvaljujem vam na vašem trudu, entuzijazmu i profesionalnoj odgovornosti kojima doprinosite promicanju učiteljske profesije i usmjeravate svoje učenike da razviju svoje potencijale te postanu vrijedni i korisni članovi društva.

Neka vam je sretan i blagoslovljen Dan učitelja!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok