U organizaciji općine Kupres, udruga Domovinskog rata Kupres i Hrvatskog narodnog sabora BiH, danas je u Kupresu obilježena 27. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dan Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB.

Program obilježavanja ove obljetnice započeo je jučer polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje, na spomen obilježju poginulim Vukovarcima i spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije. Potom je u 11 sati kod masovne grobnice Ogledala služena Sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje iz Drugog svjetskog rata.

Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje služena je i danas u 11 sati u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu. Nakon mise upriličen je svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH do središnjeg spomen obilježja  gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na Kupresu počast su, među ostalim, odali i predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin, ministar unutarnjih poslova HBŽ , Mario Lovrić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa, Gordana Nakić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi HBŽ, Božo Perić.

Također, kod spomenika poginulim specijalcima u Ulici 3. studenog Ministar unutarnjih poslova HBŽ, Mario Lovrić s pripadnicima policije položio je vijenac i zapalio svijeće za sve poginule pripadnike specijalne policije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok