72 godine nakon što je partijskim dekretom i silom represivnog sustava ugašena podružnica Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" u Livnu, ponovno se rodila inicijativa za obnovu Napretkova rada u našem gradu.

Livno je grad poznatih pjesnika, književnika i slikara, a prostor koji nas okružuje u našem Livnu bogat je kulturnom baštinom koju smo svi zajedno dužni očuvati i prezentirati budućim generacijama i posjetiteljima našeg grada. Ponosni na činjenicu da je upravo jedan od simbola Livna, veliki livanjski slikar Gabrijel Jurkić bio stipendist HKD Napretka želimo osigurati prostor i platformu za djelovanje budućih simbola našeg grada.

Na poticaj Središnje uprave Napretka brzo je u Livnu okupljeno nekoliko entuzijasta s ciljem obnove ove stogodišnje institucije hrvatskog naroda.

Kako bismo osigurali što bolji rad livanjske podružnice Napretka pozivamo sve sugrađane svjesne važnosti Napretka za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini da se priključe našem radu i sudjeluju na Osnivačkoj skupštini HKD Napredak podružnica Livno koja će se održati u livanjskom hotelu B&M u četvrtak 18. studenog 2021. godine s početkom u 19:00 sati.

Na samoj Skupštini biti će moguće popuniti pristupnicu za članstvo u Napretku, a sve informacije vezane za održavanje skupštine možete dobiti na telefon: 063-501-137.

Navode iz Inicijativnog odbora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok