Prema podatcima županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, u Hercegbosanskoj županiji trenutno je 65 osoba zaraženo Covid-om 19.

Od toga 38 u Livnu, 23 u Tomislavgradu, 2 u Drvaru 2 te po jedna u Kupresu i Glamoču. Zbog komplikacija s koronavirusom u Covid odjelu županijske bolnice na liječenju je je 6 osoba, dok je u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru na liječenju jedna osoba. Piše Tomislavcity.

Zbog porasta broja zaraženih, županijski Zavod poziva na pridržavanje epidemioloških mjera. Ujedno podsjeća da na raspolaganju ima sve vrste cjepiva protiv koronavirusa koje su dostupne u Federaciji. (Pfizer, Astra Zeneca, Moderna, Synovac i Synopfarm). Cijepljenje prvom, drugom i trećom dozom može se obaviti u mjerodavnim domovima zdravlja kao i u Zavodu za javno zdravstvo.

Također, napominju da se cijepljenje trećom dozom preporučuje 6 mjeseci nakon primljene druge doze Astra Zencom i Pfizerom, dok se revakcinacija trećom dozom inaktivnim cjepivima (Synovac i Synopharm) preporučuje se 3 do 6 mjeseci nakon prijema prve doze.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok