Smail Žilić je dipl. inženjer stočarstva. U poslu je od 1988. godine. Dugo je radio u Poljoprivrednom institutu u Sarajevu. Nakon toga s obitelji 2004.osniva  "Kupres milk" jednu  od vodećih firmi u BiH u distribuciji mliječnog programa.

"Kupres Milch" je nastao 2014. godine. Od tada do danas ,a posebno danas ,kada je potreba za domaćom poljoprivrednom proizvodnjom i globalno nametnuta, a domaći brendovi imaju imeprativ  osvajati i izbirljiva svjetska tržišta, donositi  priznanja i predstavljati istinske ambasadore BiH, Žilić potpisuje i službeno, najkvalitetnije sireve na Balkanu. Javlja Federalna.ba.

Posvećenost poslu, uvezivanje s lokalnim uzgajivačima, ali i posebno podneblje, sastav trave, visoka nadmorska visina 1200 metara, utjecaj morskih struja i planinska klima uz visoku profesionalnost u svim segmentima, poštovanje tradicije ali i modernih tehnologija, sve to sinergijski pozitivno djeluje  na vrhunski kvalitet sira  Mljekare Kupres Milch .

Inžinjer Žilić apelira na sve nadležne da sustavno podržavaju domaće poljoprivredne proizvodjače i prerađivače kako bi ovakvih proizvoda poput vrhunskih sireva sa Kupresa bilo više.

U tome je šansa Bosne i Hercegovine, u  tome, on vid,i naš JEDINI put u budućnost.

Poslušajte audio.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok