Jučer je u Zagrebu ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman ugostio predsjednika Vlade Hercegbosanske županije, Ivana Vukadina, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, Božu Perića, te ostale dužnosnike iz BiH i veleposlanika Države Izrael Ilana Mora koji su se vratili sa studijskog putovanja u Izraelu.

Studijsko putovanje u Izrael organizirala je izraelska razvojna agencija MASHAV, te Uprava za gospodarske poslove i razvojna suradnja Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Cilj putovanja bilo je prenošenje izraelskog iskustva u razvoju poljoprivrednog sektora, te je rezultat intenzivnih konzultacija MVEP-a, izraelskog ministarstva vanjskih poslova, MASHAV-a i triju županija u BiH.

Ministar Grlić Radman istaknuo je veliko zadovoljstvo što su razvojni interesi Hrvatske i Izraela u skladu s iskazanim potrebama i željama za suradnju triju županija u BiH (Posavska, Hercegbosanska i Zapadnohercegovačka) s kojima je Hrvatska osobito povezana, a koje imaju veliki potencijal u poljoprivrednoj industriji, te dodao da je ovaj projekt potvrda odličnih odnosa Republike Hrvatske i Države Izrael.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok