U prostorijama Općine Kupres, načelnik općine Kupres Zdravko Mioč održao radni sastanak s vršiteljem dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Kupres dr. Nedjeljkom Ćaletom i predsjednicom Upravnog vijeća Doma zdravlja Kupres Tinom Mioč.

Kako je načelnik rekao, napokon je riješeno pitanje liječnika u našoj općini odnosno uz liječnika koji je nedavno zaposlen, primljen je još jedan liječnik na radno mjesto u Domu zdravlja Kupres. Za liječnika koji već nekoliko tjedana radi u Domu zdravlja, u potpunosti je opremljen stan koji će koristiti, a radi se i na uređenju stana koji će općina, na korištenje, dati novom liječniku i očekuje se da će Nove godine biti useljiv. Očekuje se i nabavka polovnog sanitetskog vozila koje je nekoliko godina nedostajalo Domu zdravlja. Javlja Kupreški radio.

Osiguran je i dolazak liječnika specijalista u Kupres, što također godinama predstavlja problem za žitelje ove općine koji na preglede nerijetko moraju ići u druge gradove u županiji. Dugi niz godina, uprava Doma zdravlja Kupres nije imala mogućnost isplatiti regresa svojim djelatnicima tako da je načelnik odlučio sufinancirati regres u iznosu od 40 posto, odnosno s oko 3800 KM pa će ove godine djelatnicima Doma Zdravlja biti isplaćen regres. Načelnik je zaključio kako napokon stvari idu na bolje i kako se nada budućoj suradnji Doma zdravlja Kupres i općine Kupres kako bi se riješili i ostali problemi.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u