Izvješćujemo Vas da su djelatnici MUP-a K 10 sukladno odredbama članka 234. stavak 5 Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine podnijeli Kantonalnom tužiteljstvu Kantona 10 u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske ( rođenih 1986., 1974. i 1990. godine ), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili Kazneno djelo „Prijevare“ iz članka 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, nakon što je zaprimljena prijava od osobe iz Livna da je tijekom 2021. godine na društvenoj mreži Facebook stupila u kontakt sa nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku, Sirija u kampu već duži niz godina, te je izrazila želju da bi željela ima krov nad glavom. U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa, te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da se doći u Livno, odlučio je izvršiti uplate novac (uplata je bila u četiri navrata).

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine ) podizali novac koji je prijavitelja uplaćivao, te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo „Prijevare“ iz članka 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navode iz MUP-a HBŽ.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u