Jučer je u Uredu načelnika općine Tomislavgrad, a u cilju razvoja projekta „Uspostava i razvoj primarne selekcije ambalažnog otpada iz komunalnog čvrstog otpada u općini Tomislavgrad", potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između JKP d.o.o. Tomislavgrad, Ekopak – Društvo za postupanje s ambalažnim otpadom d.o.o. Sarajevo i Općine Tomislavgrad.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Buntić, direktor JKP d.o.o. Tomislavgrad, Nikola Krstanović i direktorica Ekopak – Društvo za postupanje s ambalažnim otpadom d.o.o. Sarajevo, Amela Hrbat.

U cilju ispunjavanja tehničkih preduvjeta za implementaciju navedenog projekta, predviđeno je nabavljanje dvadeset komada kontejnera, od čega pet žutih za plastiku, metal i višeslojne materijale, šest plavih za papir i devet zelenih za staklo.

Po nabavci i stavljanju u funkciju setova kontejnera bit će provedena odgovarajuća promocija uspostave sustava razdvojenog odlaganja ambalažnog otpada te edukacija učenika u školama i djece u vrtiću, a sve u cilju potrebe razvijanja svijesti o važnosti upravljanja otpadom.

Ovaj Ugovor se zaključuje na određeno vrijeme od tri godine.

Načelnik Buntić izrazio je zadovoljstvo što je došlo do ove zdrave ekološke priče te naglasio da je sada na svima nama da ovo iskoristimo.

Kontejneri će biti postavljeni na sljedećim lokacijama: Trg dr. Franje Tuđmana, kod stadiona HNK Tomislav, kod hotela "Tomislav" te u naseljenom mjestu Latice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok