Vlada Hercegbosanske županije na danas održanoj 38. sjednici donijela je Zaključak kojim se usvaja Informacija o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Hercegbosanskoj županiji na dan 14. siječnja. 2022. godine s prijedlogom naredbi Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije.

Naredbe Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije:

Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata na području Hercegbosanske županije do 23:00 sata osim svadbenih salona i noćnih klubova kojima se dozvoljava rad do 24:00 sata.

Dozvoljava se pružanje usluga u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera) uz obvezno pridržavanje razmaka od 2 m. Pružanje usluga u ugostiteljskim objektima dozvoljeno je za maksimalno onoliko osoba koliko dopušta veličina prostora ugostiteljskog objekta (samo sjedeća mjesta) i to isključivo uz uvjet da veličina zatvorenog i otvorenog prostora ugostiteljskog objekta omogućava poštivanje navedenih mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH.

Obvezno je nošenje zaštitnih maski sukladno preporukama i naredbama donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH i Kriznog stožera Federacije BiH.

Dozvoljava se održavanje sportskih natjecanja uz obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera).

Pozivaju se ljekarne da postupaju po mišljenju i odluci Vlade Federacije, Federalnog ministarstva zdravstva o BAT testiranju (brzi antigenski test) jer nisu kvalificirani za taj posao i ne mogu rezultate testova unositi u bazu podataka Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije

Naredbe Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije stupaju na snagu dana, 14.siječnja. 2022. godine i primjenjuju se do donošenja novih naredbi i preporuka.

Prije isteka roka iz točke 4. ovih zaključaka, zadužuje se Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije da sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVlD-19 u Hercegbosanskoj županiji i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka utvrđenih ovim Zaključkom, te prema Vladi Hercegbosanske županije dostavi prijedlog novih naredbi i preporuka.

Za provođenje Naredbi ovog Zaključka zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije, gradska i općinske inspekcije uz asistenciju djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok