Predstavnici gradova prijatelja – Novske i Đakova, protekloga su vikenda boravili u posjeti općini Tomislavgrad.

U Uredu načelnika izaslanstvo koje su predvodili gradonačelnici spomenutih gradova primio je načelnik općine Tomislavgrad, Ivan Buntić s pomoćnicima, predsjednik Općinskog vijeća, Ilija Papić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin.

EU fondovi – potencijal razvoja bili su tema ovog radnog sastanka na kojem se razgovaralo o mogućoj zajedničkoj prijavi projekata kroz projektna partnerstva kao i suradnji na svim ostalim poljima od zajedničkog interesa gdje je moguće razmijeniti pozitivna iskustva i prakse.

Načelnik Buntić i predsjednik Vukadin izrazili su zadovoljstvo zbog posjete i razine spremnosti gradova prijatelja na suradnju kako s općinom Tomislavgrad, tako i s cijelom Hercegbosanskom županijom, kazavši pritom kako se nadaju da će zajedničkim snagama uspjeti realizirati određene projekte, naglasivši važnost onih koji će se odnositi na demografsku politiku, mlade i poduzetništvo.

Za vrijeme boravka u Tomislavgradu, izaslanstva gradova Đakova i Novske posjetili su Franjevački samostan u Tomislavgradu, vjetropark Jelovača i Park prirode Blidinje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok