U prostorijama Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije resorna ministrica Gordana Nakić ugostila je književnicu Ivanu Ćurić.

Ivana je do sada objavila četiri knjige te petu privodi kraju. Svjetlo dana ugledali su naslovi: Iz dnevnika jedne mlade 1 i 2, Folirant u razredu i Sedmero znatiželjnih. Ivanin prvijenac „Iz dnevnika jedne mlade” tiskan je i razgrabljen u 1000 primjeraka, a romani tek doživljavaju svoju punu afirmaciju.

Poseban odjek doživio je roman „Sedmero znatiželjnih”. Odmah po objavljivanju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske otkupilo je 150 primjeraka te ih raspodijelilo po knjižnicama diljem Hrvatske.

Na današnjem susretu, između ostaloga, razgovaralo se i o tome kako se Ivanini romani trebaju naći u školskim knjižnicama te biti dostupni učenicima i učiteljima. Ivanine priče osvajaju publiku, a da je riječ o vrijednim djelima dječje književnosti potvrdila je kritika i mjerodavne institucije Republike Hrvatske. Ivanini romani zaslužuju stajati uz naslove najboljih domaćih i stranih autora. Ministarstvo je podržalo tiskanje Ivaninih romana, a kreativni ljudi uvijek mogu računati na potporu Ministarstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok