Stanovnici tomislavgradskog naselja Šujica potpisivat će peticiju za izgradnju hipodroma i otvaranje škole i terapijskog jahanja u Šuičkom polju pokraj njihovog lokalnog stadiona.

Inicijativu su pokrenuli članovi braniteljske zadruge "Zlatna feta" Šujica - Tomislavgrad koji smatraju da je spomenuti projekt od općeg interesa za mjesnu zajednicu Šuica, ali i za općinu Tomislavgrad.

- Za Šuicu bi ovaj projekat bio od velikog značaja, razvijao bi se ruralni turizam, otvarala nova radna mjesta uz proširenje smještajnog kapaciteta i što je najbitnije projekat bi bio usko vezan za opstanak mladih, a posebno za osobe s invaliditetom kojima bi se omogućilo terapijsko jahanje – kazao je Feni ispred braniteljske zadruge Ivica Mioč.

Dosad je peticiju, dodao je, podržao veliki broj mještana, a podršku je pružio i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

Pojasnio je kako je problem zemljište koje se nalazi uz lokalni stadion NK Šujica i čiji je vlasnik Općina, a gdje pravo na njegovo korištenje polaže i jedan poljoprivrednik iz tog naselja.

O svemu ovome, kako ističe Mioč, odlučivat će Općinsko vijeće Tomislavgrad, koje je trebalo na jednoj od ranijih sjednica odlučiti o koncesiji, tj. zakupu jednoj ili drugoj strani. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok