• Short title article: Zelena energija

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i predsjednik Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić ugostili su u zgradi Vlade, na zajedničkom sastanku, britanskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini nj.e. Julian Reilly, šeficu političkog odjela veleposlanstva Helen Flewker, te Edibu-Bakiru Trbonja-Kapić šeficu ureda veleposlanika Velike Britanije.

Glavna tema ovog posjeta i sastanka bila je zelena energija na prostoru Hercegbosanske županije, po čemu je Hercegbosanska županija postala prepoznatljiva kao vodeći regionalni ulagač u projekte proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, prije svega sa svojim vjetroparkovima. Između ostaloga, razgovaralo se o novim projektima obnovljivih izvora energije, izgradnji novih vjetroparkova na prostoru županije i nadogradnji već postojećih elektroenergetskih mreža, kako bi se proizvedena električna energija mogla na kvalitetan i siguran način distribuirati do krajnjih korisnika.

Na dnevnom redu su bile i teme o aktualnoj političkoj situaciji u Županiji, gosti su upoznati o pregovorima političkih subjekata vezanim za formiranje županijske Vlade koji su još u tijeku te da je aktualni predsjednik Vlade Ivan Vukadin imenovan mandatarom od strane Predsjedništva Županijske skupštine.

Također se razgovaralo o političkoj situaciji na razini Bosne i Hercegovine, te međuljudskim i političkim odnosima između većinskog Hrvatskog stanovništva s manjinskim stanovništvom Srbima i Bošnjacima u Hercegbosanskoj županiji, gdje su domaćini istakli da sva tri naroda žive u skladu, da se poštuju međusobno, te da politički surađuju jedni s drugima što je jedino normalno i jedino moguće za suživot, kako u Hercegbosanskoj županiji tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok