• Short title article: Razgovarano o stanju u oblasti poljoprivrede

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić boravio je jučer u Hercegbosanskoj županiji gdje je razgovarao sa županijskim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Božom Perićem. Sastanku je nazočio i federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac.

Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnim pitanjima iz oblasti poljoprivrede s naglaskom na potrebu veće obrade poljoprivrednog zemljišta i polja koja se nalaze na području ove županije ali i o unaprjeđenju postojeće suradnje federalnih i županijskih ministarstava.

Ministar Hrnjić tijekom sastanka ukazao je i na potrebu pojednostavljivanja propisa kojima bi se poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima olakšale procedure prijave proizvodnje i apliciranja za ostvarivanje novčanih podrški po modelima za koje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva već dodjeljuje podrške.

“Na području Kantona 10, koje se prostire na nekoliko velikih polja, cijenimo da je potrebno poduzeti mjere koje će doprinijeti većoj iskorištenosti i obradivosti zemljišta te koordiniranim djelovanjem s kantonalnim i općinskim nivoima vlasti pomoći poljoprivredne proizvođače na ovom području”, kazao je ministar Hrnjić. 

Nakon sastanka u sjedištu Vlade HBŽ, ministar Hrnjić posjetio je općinu Drvar gdje je razgovarao s načelnicom Drvara, Dušicom Runić, i načelnikom Bosanskog Grahova, Urošem Đuranom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok