U publikaciji Mladeži HDZ-a BiH, koja je promovirana u četvrtak u Mostaru, predstavljen je rad i djelovanje Mladeži HDZ-a BiH diljem Bosne i Hercegovine, kao i budući planovi te stranačke organizacije.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić naglasio je kako je ideja o pokretanju časopisa potekla iz Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH kako bi se ostavila trajna uspomena i pisani trag onoga što rade. Piše Fena.

- U publikaciji su prikazane sve dosadašnje aktivnosti u 25 godina djelovanja Mladeži HDZ-a BiH, kao i sve one ideje koje želimo provesti kao konstruktivna politička mladež koja se prvenstveno bavi mladima, odnosno položajem mladih na lokalnoj, županijskoj, federalnoj i državnoj razini, a svakako i izvan okvira naše zemlje kroz djelovanje Mladeži Europske pučke stranke - kazao je Mikulić.

Dodao je kako je cilj publikacije promicati vrijednosti na kojima se temelji rad Mladeži HDZ-a BiH.

- To su prije svega rad, obrazovanje, briga za bolji položaj mladih ljudi u društvu i život u skladu s europskom kršćanskom tradicijom i vrijednostima na kojima ona počiva, te očuvanje tradicije, povijesti, kulture i jezika hrvatskog naroda. Očuvanje kulture i jezika za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je jako važno pitanje, a ova publikacija je samo jedan od odgovora Mladeži HDZ-a BiH na to pitanje - poručio je Mikulić.

Predstavljanju publikacije nazočio je i ministar pravde BiH Josip Grubeša koji se osvrnuo na svoje prve dodire s politikom u koju je ušao upravo kroz Mladež HDZ-a BiH.

Po njegovim riječima, mladi su budućnost ove zemlje i oni su ti koji će osigurati dostizanje konačnog cilja, a to su euroatlantske integracije do kojih se može stići kroz veći angažman mladih u politici.

- Jasno je da su mladi nositelji društva i da su temelj nužnih promjena koje našem društvu trebaju. Oni su ujedno i nositelji tradicijskih vrijednosti koje se kroz naraštaje prenose sa starijih na one na kojima počiva budućnost - dodao je ministar Grubeša.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije BiH