Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da duže vrijeme zna za zahtjev za njegovo uhićenje koji dolazi iz Sarajeva i da zna tko stoji iza toga, kao i da je uvijek na raspolaganju, te da ako zaista imaju nešto protiv njega nemaju potrebu obraćati se Srbiji.

Dodik je istaknuo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potpuno u pravu kada je rekao da je Srbiji iz Sarajeva, prije godinu dana, upućen službeni zahtjev za njegovo uhićenje, kao i da takav zahtjev postoji.

"Imao sam neke informacije o tome koje su prije svega iz okvira Sarajeva, znao sam da su odatle poslani ti zahtjevi. Raspitivao sam se i dobio informacije od nekih ljudi da postoji takvo nešto", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je istaknuo da su to sve kreirali oni Srbi koji su otišli u institucije BiH i dodao da je upitno, pošto su stvorili nekoliko lažnih priča, zašto su nešto tražili od Srbije kada je on na raspolaganju.

"Oni koji tamo sjede, sastaju se svaku večer i kreiraju bilo što protiv Republike Srpske, sad je aktualna ta lažna priča o paravojnim formacijama", naveo je Dodik i dodao da je ranije bila priča u vezi s nekretninom u Beogradu, prenosi Srna.

Odgovarajući na pitanje je li ikada s Vučićem razgovarao o tome, Dodik je rekao da sa Vučićem razgovara o međusobnim odnosima.

"On je bio tu kada sam dobio tu informaciju tako da i on to zna sve", pojasnio je Dodik. On je istakno da je zahvalan Vučiću što je učinio javnim te informacije.

"Nije bilo moje da govorim o tome jer ja to znam godinu dana. Problem je evo godinu dana, što ste radili prije godinu dana, što ste lagali godinu dana, kako vas nije sramota da lažete? Zašto nešto ne uradite", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, "njih je uhvatila nervoza" pred izbore jer sve ankete u ovom trenutku govore da kandidat SNSD-a za mjesto člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske dobiva više od 53 posto glasova.

Dodik je istaknuo da zna da je jedan ministar u Vijeću ministara zvao austrijsku Vladu da ne dozvoli da netko od njihovih dužnosnika dođe na obilježavanje Dana Republike u Banjoj Luci, a da je bilo pripremljeno.

"Kako ih nije sramota? Neka se javi taj da nije, pa ću mu ja objasniti kako jeste i gdje jeste i koga je zvao. To je jedna subverzivna, izdajnička aktivnost nekoliko njih iz Saveza za promjene koji sjede tamo u Vijeću ministara i organima BiH koja ne prestaje. Što je Vučić rekao, rekao je istinu. Što oni govore, pravdaju se. U čemu je problem?", upitao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o tome da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić demantirao Vučića, Dodik je rekao da neće ništa govoriti o Mektiću i da je to poniženje, a da će javnost najbolje znati.

Dodik je rekao da politički može prihvatiti napad na njega, ali da ne može prihvatiti da je "napad na obitelj do te mjere da izgubi svaku vrstu smisla".

"Nevjerojatno, moj sin ide kroz grad, ide netko ispred, vidi se da on ide sasvim drugim putem, da on veze nema s tim i oni to uslikaju i kažu `on je blizak nekima i drugo`. Traga se da se spekulira i to je loše", istaknuo je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok