Američki milijarder Warren Buffett ponudio je mogućnost osvajanja milijarde dolara pravom znalcu. Jedini problem je to što morate biti vrstan poznavatelj američke sveučilišne košarke (NCAA) i pogoditi sve pobjednike prvog kola doigravanja.

Naime Buffett se udružio s tvrtkom Quicken Loans Inc., sponzorom natjecanja, i na stol stavio ponudu koja mami uzdahe ljubitelja košarke i lake zarade iz cijeloga svijeta. Kako su naveli iz tvrtke Quicken, da biste zaslužili milijardu, morate ispuniti listić, tj. pogoditi 63 pobjednika utakmica prvog kola. Stručnjaci su odmah izračunali da su šanse za dobitak jedan naprema 9.223.372.036.854.775.808. jer sudjeluje velik broj ekipa i iznenađenja su česta.

Kulminacija ovog omiljenog natjecanja u SAD-u je u posljednjim susretima koji se popularno zovu march madness (ludilo u ožujku). U pogađanju rezultata moći će sudjelovati prvih 10 milijuna ljudi koji se prijave. Pobjednik, ako ga bude, moći će birati hoće li uzeti novac u 40 rata od po 25 milijuna dolara ili odjednom, a u tom slučaju suma će biti 'samo' 500 milijuna dolara.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok