Danas je na Gradskom stadionu Košute odigrano 13. kolo Druge lige FBiH grupa jug u kojem su naši seniori bili bolji od uskopaljske HNK Sloge.

Kao i u prošlom kolu, tako je i u ovaj susret trener Zlatko Čondić ušao s pomlađenim sastavom. Od 17 igrača koliko ih je danas otputovalo u Uskoplje, njih 13 je bilo mlađih od 21 godinu. U dvoboj su bolje ušli domaći koji u prvih 10ak minuta ne koriste nekoliko izglednih prilika za postizanje pogotka. Troglav iz prve prave prilike na utakmici dolazi do vodstva: dugu loptu svome bratu poslao je Niko Velić, a Mateo se sjurio po desnoj strani, ostavio povratnu loptu Peri Čolaku, koji nije imao težak zadatak i s 5 metara udaljenosti pogađa mrežu vratara Jurčevića. S minimalnom prednošću gostiju otišlo se na predah.

U drugi dio Troglav ulazi rasterećno i niže šansu za šansom. Jedna takva pretvorena je u pogodak u 56. minuti kada prekrasno glavom pogađa Domagoj Duvnjak na asistenciju Petra Vukoje. U 74. minuti, lijevi bočni Sloge, Roberto Jurleta, ruši u kaznenom prostoru Matea Velića, a sudac Romeo Primorac bez oklijevanja pokazuje na bijelu točku te igrača gostiju zbog drugog žutog kartona šalje u svlačionicu. Siguran realizator najstrože kazne bio je Petar Vukoja.

Do kraja je Troglav učetverostručio vodstvo, a točku na i postavio je u 77. minuti svojim drugim pogotkom – Pere Čolak.

Velike čestitke treneru Zlatku Čondiću na novoj velikoj pobjedi s nekolicinom mladih igrača u momčadi. Naravno, zahvaljujemo se i ovoga puta KNT Konjici na podršci!

U idućem kolu, Troglav na Zgonima dočekuje NK Slogu iz Ljubuškog.

Današnji sastav:
Josip Pervan
Niko Velić-Augustin Bilić-Dalibor Omazić (C)-Marin Krišto-Denis Križan
Senedin Hadrović-Domagoj Duvnjak-Petar Vukoja
Pere Čolak-Mateo Velić
Nastupili su još: Josip Kovač, Mateo Barać i Robert Lozančić.

NK Troglav

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok