U petak, 2. prosinca 2016. godine u Livnu održano je sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije koje je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „ fra Lovro Karaula“  iz Livna, drugo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, a treće OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “Drvar” iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo OŠ „ fra Lovro Karaula“ iz Livna.

U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “fra Mije Čuića“ iz Bukovice, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama  OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna.

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „ Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, drugo mjesto zauzela je OŠ „ fra Lovro Karaula“ iz Livno, dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ “Glamoč” iz Glamoča.

U sportskim natjecanjima sudjelovale su 24 ekipe, a najuspješnijima su uručene prigodne nagrade.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok