U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u petak, 9. prosinca 2016. godine u Tomislavgradu održano je sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Na natjecanju sudjelovalo je 29 ekipa s ukupno 290 učenika.

Učenici i učenice natjecali su se u odbojci, košarci i nogometu.

U muškoj konkurenciji u nogometu najbolja je bila ekipa SSŠ iz Tomislavgrada. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada, a treće Srednja Ekonomska škola iz Livna.

U muškoj konkurenciji u košarci prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada. Drugo mjesto pripalo je Srednjoj školi „Kupres“ iz Kupresa,  a treće Srednjoj školi „Drvar“ iz Drvara.

U konkurenciji učenica u košarci na prvom mjestu se našla ekipa Gimnazije iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicama SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna, a treće mjesto učenicama Gimnazije „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada.

Na ovom natjecanju u odbojci prvo mjesto osvojile su učenice Gimnazije iz Livna, drugo mjesto pripalo je ekipi Gimnazije „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada, dok je treće mjesto osvojila ekipa učenica SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna.

Svim ekipama koje su osvojile prva tri mjesta uručeni su pehari i diplome kao i druge prigodne nagrade.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok