Futsal reprezentaciju BiH krajem siječnja očekuje prijateljski turnir u Poljskoj, gdje će, uz domaćina, igrati još Finska i Slovenija. Izbornik BiH Boro Matan o ovoj akciji kazao je da njegove igrače očekuju tri zanimljive utakmice.

- Igrači su na stanci, ali ćemo se okupiti ranije i tijekom 5-6 treninga nastojati biti što spremniji za turnir. U svakom slučaju, utakmice u Poljskoj će nam dobro poslužiti u sklopu priprema za kvalifikacije - rekao je izbornik Matan.

On je u prethodnom razdoblju u reprezentaciju uveo i nekoliko novih igrača, a cilj je bio ekipi pridodati i mlade igrače. - Neki su opravdali očekivanja više, neki manje, ali smo u situaciji da imamo barem 20-ak igrača na koje uvijek možemo računati - poručio je izbornik.

Naveo je kako je zadovoljan i okupljanjima koja su imala igrači mlađi od 21 godine. - Odlična stvar koju je NS BiH organizirao je i dvomeč s Francuskom, koji su imali momci mlađi od 21 godine. Ti igrači su na pravi način iskoristili priliku i pokazali da se na njih mora obratiti pozornost. Naravno, mi ih nastavljamo pratiti kroz prvenstvo i računamo na njih - izjavio je Matan.

Izbornik i njegovi suradnici već razmišljaju o obvezama koje čekaju reprezentaciju BiH u kvalifikacijama za EP. - Imamo dovoljno vremena, te kroz okupljanja i utakmice smatram da ćemo biti spremni za izazove koji nas očekuju. Azerbajdžan je domaćin kvalifikacijskoga turnira i reprezentacija koja je na ždrijebanju bila u prvoj jakosnoj skupini. U vezi s tim, oni su sigurno favoriti u skupini, ali pratimo i što se tamo događa, znamo što možemo očekivati od njih. Mogli smo dobiti i teže i lakše protivnike od Mađarske. Oni se često okupljaju i analiziramo i njihove pripremne utakmice. Realno je da susret s njima bude odlučujući za drugo mjesto u skupini i doigravanju. Do početka kvalifikacija imat ćemo pravu informaciju o protivnicima - zaključio je Matan. (Večernji.ba)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok