Futsaleri livanjskog "Seljaka" savladali su večeras u prvom kolu playoffa "Kaskadu" na svom parketu sa 4:1.

MNK "Seljak" se mučio u prvom dijelu susreta, ali je na kraju ipak savladao "Kaskadu" iz Gračanice. Poveli su sa 1:0 u 14. minutu kada je pogodio Ivo Krišto-Cage, i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Nakon pet minuta u nastavku bilo je 2:0. Neozbiljno je obrana gostiju shvatila Nikolu Ivkovića, ovaj šutirao sa više od deset metara i savladao reprezentativnog čuvara mreže Bekira Hodžića. Pet minuta kasnije "Kaskada" poravnava. Sjajno je slobodan udarac izveo Sead Buljubašić i pogodio za 2:1. Piše Futsal Balkan.

Ipak, u naredne tri minute "Seljak" postiže dva pogotka. Prvo je Ante Semren uposlio Krišta-Cageta a ovaj realizirao tu asistenciju, a onda je Semren sa golom spojio i zimskog povratnika u tim iz "Leotara", Petra Vukoju, i bilo je to 4:1.

U ostalim susretima playoffa danas "Brotnjo" je savladao "Nevesinje" u gostima, dok je "Salines" sa 2:0 bio bolji od "Čelinca".

MNK SELJAK - MNK KASKADA 4:1 (1:0)

Dvorana "Dalibor Perković-Dali"
Gledalaca:150
Sudije: Željko Dragojević i Siniša Ivančević (oba Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Krišto-Cage 14, 2:0 Ivković 25, 2:1 S.Buljubašić 30, 3:1 Krišto-Cage 32, 4:1 Vukoja 33

Seljak: Vidović, Maleta, Mihaljević, Semren, Ivković, Ćorić, Vukoja, Brčić, Krišto, Krišto-Cage, Pervan, Bartulica, Kovčalija

Kaskada: Hodžić, Zelenković, S.Buljubašić, R.Spahić, Hamidović, Š.Spahić, E.Buljubašić, Hasanović, Okić, Mujanović

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok