Momčad formule 1 Mercedes-AMG u ovogodišnjem prvenstvu neće na svojim bolidima nositi poruku potpore nesretnom Michaelu Schumacheru – 'Keep fighting, Michael'.

Sedmerostruki prvak stradao je na skijanju u prosincu 2013., a zbog teških ozljeda, zbog koji je jedno razdoblje bio i u komi, obitelj ga je u potpunosti izolirala od javnosti. Pravih informacija o njegovom zdravstvenom stanju do danas nije bilo.

Fanovi, vozači i druge osobe vezane uz formulu 1 cijelo vrijeme su slali poruke ohrabrenja obitelji i njemačkom sportašu koji je na utrkama ostvario 91 pobjedu, a Mercedes je otišao i korak dalje te je na svoje bolide stavio poruku 'Keep fighting, Michael'.

No tako je bilo sve do 2017., a od ove godine ta rečenica neće biti na njihovim bolidima što je iznenadilo brojne navijače koji su se s pravom zapitali koji je razlog, po njima, takve bezosjećajne odluke. Piše Tportal.hr.

Iz Mercedesa su imali kratko objašnjenje, da su je jednostavno maknuli kako bi u budućnosti oslobodili prostor za neke druge poruke. No isto su dodali kako će i dalje s obitelji Schumacher sudjelovati u različitim aktivnostima o kojima će javnost biti obaviještena na vrijeme.

Inače, krajem lipnja 2016. obitelj Schumacher osnovala je zakladu Keep Fighting, a u veljači ove godine Vanessa Low (26) bila je prva dobitnica nagrade Keep Fighting Award. Riječ je od 26-godišnjoj djevojci koja je u dobi od 15 godina izgubila obje noge da bi na Paraolimpijskim igrama u Riju prošle godine osvojila zlato u skoku u dalj sa svjetskim rekordom te bila srebrna u sprintu na 100 metara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok