Dok su se proteklog vikenda po cijeloj Hrvatskoj održavale utrke na raznim distancama, mnogobrojni trkači i trkačice iz Hrvatske odlučili su se za nastup izvan naših granica.Za nas osobito zanimljiva utrka bila

je u Linzu gdje je održan Oberbank Linz Donau marathon – s našim pobjednicama!

Velika utrka u malom gradu – moglo bi se reći za Linz maraton koji je ove godine na svoje utrke privukao više od 19.000 trkačica i trkača. I dok je u muškoj konkurenciji pobijedio trkač iz Kenije, Anthony Maritim koji je maraton istrčao za 2:09:11, prava se drama odvijala u ženskoj konkurenciji. Prenosi Tomislavcity.

Danijela Kuna, koja nastupa za AK Dubrovnik za samo jednu sekundu odnijela je pobjedu na utrci ispred druge hrvatske trkačice Nikoline Stepan iz AK Svetice Zagreb. Danijelino vrijeme je 2:43:55, a Nikolinino 2:43:56. Obje su tim rezultatima popravile svoje osobne rekorde.

– Utrka je bila dosta uzbudljiva i nepredvidiva do samog kraja. Isprva je vodstvo imala iskusna atletičarka iz Slovenije koju sam pretekla na 28. km. Dobro sam se osjećala sve do 35 km, a onda sam se opustila i pala u tempu što me na kraju gotovo koštalo pobjede jer me Nikolina počela sustizati. Na kraju je konačni plasman i pobjedu odlučio završni finish od 200 m. Vrlo sam sretna postignutim rezultatom koji je ujedno norma za svjetsko prvenstvo u Londonu. – svoje je dojmove o utrci rekla pobjednica Danijela Kuna.

Ono što posebno veseli je da su ovom utrkom obje naše predstavnice ispunile normu za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu!

– Maraton u Linzu stvarno je najbolja utrka na kojoj sam nastupila do sada! Organizacija je fenomenalna, a atmosfera tijekom cijele utrke ludilo! Odličan je osjećaj biti dio svega toga. S obzirom da sam zadnjih tjedana imala dosta problema s nogom, izvukli smo koliko god se moglo iz svega i jako sam zadovoljna rezultatom! Naravno, bilo bi slađe da sam bila sekudu brža i pobijedila, ali ne može baš svatko u maratonu izgubiti za sekundu, treba i to znati! – izjavila je Nikolina Stepan nakon utrke.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok