Šesnaestogodišnji Livnjak i član kadetske momčadi Cedevite Karlo Matković nakon uspješnog nastupa u Barceloni na Nike Jordan Brand Classic prestižnom košarkaškom kampu najdarovitijih mladih košarkaša 2001. godišta u Europi, u konkurenciji 40 najboljih mladih košarkaša Europe izborio je nastup u SAD-u i imao prigodu igrati protiv najboljih, ne samo mladih američkih košarkaša, već i protiv međunarodne momčadi sastavljene od igrača iz više vaneuropskih zemalja.

Odličan rezultat

U New Yorku u Barclays centru u Broooklynu, Karlo Matković našao se među desetoricom mladih Europljana i igrao protiv najboljih svjetskih košarkaša svoga godišta. U susretu protiv mladih američkih košarkaša mladi i 203 cm visoki Livnjak proveo je na parketu 17 minuta i upisao 12 poena uz tri skoka. Šesnaestogodišnji košarkaš koji je i prve košarkaške korake naučio u KK Livno, a prije dvije godine prešao u Cedevitu, nastavio je tradiciju svog novog kluba nakon što su u SAD posljednji iz tog kluba nastupali Darko Bajo i Antonio Jordano. Veliki je to uspjeh mladoga košarkaša ako se zna koja su sve igračka imena hrvatske košarke zaigrali u takvim utakmicama. Prije Karla Matkovića sudjelovanje na završnom natjecanju u SAD-u kroz europski Jordan Classic osigurali su Mario Hezonja 2011., Marko Arapović 2012., Lovro Mazalin i Dragan Bender 2013., te Lovro Buljević 2014. godine. Naslovom najboljeg igrača sa tog svjetski prestižnog kampa nosili su LeBron James, Carmelo Anthony, Kevin Durant. Pun dojmova s američkog nastupa vratio se najprije u svoje rodno Livno. Piše Večernji.ba.

Lijepo druženje

- Bilo je predivno igrati i družiti se s najboljim mladim košarkašima svijeta moga godišta. Igrao sam protiv sastava u kojem se nalaze dva Amerikanca, bilo je igrača iz Kanade i iz drugih zemalja. Upoznao sam i legendarnog Michaela Jordana . Mislim da sam se dobro uklopio u sastav u kojem su igrali mladići koji su započeli igrati košarku sa šest godina za razliku od mene koji sam krenuo od svoje trinaeste godine. Kada se to pogleda, mislim da sam napravio veliki pomak i jako sam zadovoljan sa svim što sam vidio i doživio u Americi, kazao je Karlo Matković, košarkaška nada Cedevite iz Zagreba. Matković je počeo trenirati u mlađim selekcijama KK Livna s 13 godina, da bi nakon odigrane dvije sezone prešao u Cedevitu. S Cedevitom je potpisao Ugovor o sportskom usavršavanju koji vrijedi do osamnaeste godine. Za vrlo kratko vrijeme treniranja i igranja u Cedeviti, prometnuo se u najboljeg igrača tog uzrasta i vodeći je strijelac svog kluba s 19,0 postignutih koševa po utakmici.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok