Ovime sam želio pokazati kako bi se trebalo ponašati. Nema nikakvog uhljebljivanja. Odradit ću dodatne kvalifikacije pa ćemo vidjeti što i kako dalje, rekao je Dalić u intervjuu za 24sata.

Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i za predstojeće dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Odlučio je to izvršni odbor HNS-a na sjednici u ponedjeljak.

Davor Šuker kazao je novinarima kako će Dalić nastaviti raditi bez ugovora i da nije dogovorena nikakva premija odvede li "vatrene" u Rusiju. Komentar takvog dogovora zatražili smo od samog izbornika Dalića koji je ostao pri ranije izrečenim stavovima kako je spreman dati sve za reprezentaciju i kako mu ugovor nije potreban.

- Što će mi ugovor? Mogao sam potpisati na tri godine, ali što ako se ne plasiramo u Rusiju? Da imam ugovor, da budem izbornik i da uživam? Ne, nisam takav - javio nam se izbornik i dodao:

- Ovime sam želio pokazati kako bi se trebalo ponašati. Nema nikakvog uhljebljivanja. Odradit ću dodatne kvalifikacije pa ćemo vidjeti što i kako dalje.

Unatoč različitim interpretacijama njegova imenovanja, Dalić nema sumnje zašto je prihvatio izborničku funkciju.

- Hrvat sam, volim ovu zemlju i za nju sam uvijek spreman dati sve. Neka pljuju po meni i pričaju što hoće, ja sam odlučio da je ovako najbolje - kazao je Dalić, koji nam je otkrio potencijalno pojačanje u stručnom stožeru:

- Moram obaviti još neke razgovore i definirati stožer. Marijan Mrmić sigurno ostaje, u kombinacijama je i Dražen Ladić, ali moram razgovarati s još nekim ljudima pa ću i to definirati.

Hrvatska će u utorak doznati protivnika u ždrijebu dodatnih kvalifikacija. Nositelji smo, a protivnik će nam biti Sjeverna Irska, Švedska, Grčka ili Republika Irska.

- Želim podršku, da uz pomoć hrvatskog naroda odemo u Rusiju i da to pokušamo napraviti svi zajedno - zaključio je Zlatko Dalić u razgovoru za 24sata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok