Hrvatska reprezentacija BiH i večeras će imati veliku i vatrenu podršku navijača iz Hrvatske, ali iz svih drugih krajeva svijeta.

Navijači iz BiH idu masovno

Kao i obično, skupina navijača koji na utakmicu putuju iz BiH kako bi podržali izabranike Zlatka Dalića i ovaj bi put trebala biti najmasovnija. U Udruzi Uvijek vjerni Herceg Bosne dobili smo podatak kako je preko ove udruge ulaznice osiguralo 500 - 600 navijača. - U ovom slučaju nemamo točnu evidenciju, piše Večernji list BiH. Neki će navijači putovati s nama organizirano autobusima, dok će ostali putovati u osobnim aranžmanu, a preko nas su kao članovi udruge osigurali svoje ulaznice. Broj navijača iz BiH vjerojatno će biti znatno veći od broja onih koji će ići preko naše udruge, jer veliki broj navijača se svaki put privatno pobrine za svoje ulaznice, kazali su nam iz spomenute udruge. Piše Večernji list BiH.

 

Putovanje u Zagreb na utakmicu iziskuje znatne financije, pogotovo za mlađu populaciju koja nema stalne izvore prihoda.

- Primjerice, za autobus koji putuje iz Ljubuškog osigurali smo preko sponzora vodu, sokove i grickalice za one koji putuju na utakmicu. Nastojimo pokriti dio troškova kako bi u ovim teškim vremenima donekle smanjili troškove onima koji idu na utakmice - dodali su nam iz udruge.

Velika čast

Posebno vatrenu podršku Hrvatska ovog puta može očekivati iz livanjskog kraja, kao i od brojnih Livnjaka koji zbog posla ili studija stanuju u Zagrebu. Njihov mještanin Zlatko Dalić vodit će reprezentaciju prvi put na domaćem terenu. To je sigurno velika čast, dok je to za Livnjake veliki motiv za dolazak na utakmicu. Veliki broj Livnjaka uvijek je zbog loše materijalne situacije u tom mjestu ili pak studija morao gravitirati prema većim gradovima u Hrvatskoj i BiH, ili pak udaljenijim dijelovima Europe. Dalić je kao jedan od njih, uspješan Livnjak koji je karijeru izgradio u bijelom svijetu i sada ima priliku postati idol jedne sportske nacije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok