Zlatko Dalić odveo je Hrvatsku u Rusiju izbacivši Grčku u dodatnim kvalifikacijama. U razgovoru za Dnevnik Nove TV progovorio je o svojim daljnjim planovima i najavio jednu veliku promjenu u pripremama za Svjetsko prvenstvo – ne želi da Hrvatska igra pripremne utakmice protiv nedorasle konkurencije, nego protiv jakih reprezentacija.

Vi ste rekli da idete u Grčku kao da je 0:0, po tome niste napravili neki posao i pokazali da ste bolji?

"Nekad je potrebna pila naopako u pripremi utakmice, mi smo igrali koliko je nama trebalo. Bili smo malo umorni nakon Zagreba i sjajne utakmice, dečki su igrali koliko je trebalo da ostvare plasman", rekao je Dalić.

Odali ste priznanje igračima, svaka čast na skromnosti, ali činjenica je još nešto: reprezentacija je svaki put nakon promjene izbornika proigrala. Po tome se nije dogodilo ništa izvanredno; pred vama je dug put, na čemu ćete najviše raditi?

Nekima je ovo zadnje SP, oni moraju dati dodatni impuls

"Zahvaljujem svojim igračima, to je njihov posao i njihov veliki trud, sjajno su odradili posao koji je bio ispred njih. Imamo sad sedam mjeseci vremena za pripremiti se, vidjeti što nas čeka i tko će biti naši protivnici. Ova generacija može puno napraviti, to su sjajni dečki i igrači koji mogu biti na tragu Vatrenih."

Pogledajte video prilog >>>

Po čemu ćemo vidjeti vašu ruku u nastavku priprema, na čemu ćete najviše raditi?

"Hrvatska mora igrati nogomet, mi smo talentirana nacija, uvijek igramo nogomet i težimo nadigravanju. Nekad će biti i situacija da igramo defanzivno, ali mislim da imamo igrače koji mogu puno napraviti. Nekima je zadnje Svjetsko prvenstvo, oni moraju dati dodatni impuls da napravimo rezultat: prvo da prođemo grupu, a onda i napravimo nešto više."

"Ne, ovo se pokazalo kao jako dobro i kvalitetno. Možemo igrati dobar nogomet, imamo za to igrače, nekad će trebati biti defanzivniji i odraditi posao, ali mi ćemo to sve napraviti i odigrati."

"Ne želim lagane protivnike za bildanje statistike, trebamo jake protivnike"

Što vas najviše brine ili ste potpuno bezbrižni?

"Sad jesam bezbrižan, najteže je iza mene i sad slijede lijepi dani pripreme i ždrijeba. Naravno da ćemo trebati i dobre prijateljske utakmice, mene ne zanimaju utakmice tipa San Marino i Luksemburg, to nije naš cilj. Moramo igrati protiv jakih reprezentacija da vidimo gdje smo i što smo. Ne bih htio lagane protivnike za bildanje statistike, trebamo jake protivnike da vidimo što nam fali i da igraju igrači koji su bili ozlijeđeni i sad nisu bili u kadru."

Ugovor sklapate vrlo brzo, ali još nemate kompletiran stručni stožer? Kao da izbjegavate temu oko HNS-ovog odbijanja Dražena Ladića?

"To nije najveći problem, imamo mi puno ljepših stvari, to su igrači i uspjeh reprezentacije. Sve svoje stvari ću riješiti na svoj način, polako, fino i elegantno, ne treba mi nikakva frka i halabuka."

Zadnji put koji je rekao da će stvari rješavati na svoj način bio je Soldo pa je dao otkaz nakon četiri mjeseca u Dinamu?

"Ja imam svoj stav i nikad ga neću promijeniti, znam svoj put i cilj. Rekao sam sto puta i ponovit ću: neovisan sam i neopterećen, gledam samo na hrvatsku reprezentaciju. Meni je čast biti izbornik i to je ono što me vodi na ovom putu. Ne zanimaju me nikakve špekulacije i kombinacije, nisam u tome, ja sam za Hrvatsku koju vodim na Svjetsko prvenstvo, želim da sve bude kako treba i da napravimo rezultat."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok