U petak, 17. studenog 2017. godine u Livnu održano je sportsko natjecanje učenika osnovnih škola Hercegbosanske županije koje je organiziralo Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Učenici su se natjecali u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U natjecanju učenica u odbojci najbolja je bila ekipa OŠ „fra Lovro Karaula“ Livno, drugo mjesto zauzela je OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, dok su treće mjesto osvojile odbojkašice OŠ “Ivana Mažuranića” iz Tomislavgrada.

U nogometu prvo mjesto osvojila je OŠ „ fra Lovro Karaula“ iz Livna, drugo mjesto pripalo je OŠ „Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, a treće OŠ “fra Miroslava Džaje” iz Kupresa.

U muškoj konkurenciji u košarci najbolja je bila ekipa OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “Drvar” iz Drvara, dok je treće mjesto pripalo OŠ „ fra Miroslava Džaje“ iz Kupresa.

U košarci za žene prvo mjesto pripalo je OŠ „ Ivana Mažuranića“ iz Tomislavgrada, drugo mjesto osvojila je OŠ “ Ivana Gorana Kovačića“ iz Livna, dok je treće mjesto pripalo košarkašicama OŠ „fra Lovro Karaula“ iz Livna.

U sportskom natjecanju  sudjelovalo je 27 ekipa iz svih osnovnih škola Hercegbosanske županije s ukupno 270 djece od 5. do 9 razreda. Najuspješnijim ekipama  uručene su prigodne nagrade.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok