Hrvatska nogometna reprezentacija noćas u 1:30 po našem vremenu igra protiv Perua. Bit će to prvi pripremni dvoboj vatrenih za Svjetsko prvenstvo koje ih očekuje u lipnju ove godine.

Izbornik Zlatko Dalić snagom suparnika, želio je jake provjere.

- Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice, rekao je Dalić pa dodao:

- Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne.

Dalić će u utakmicama s Peruom i Meksikom priliku dati svim igračima koje ima na raspolaganju. Piše Večernji.hr.

- Osnovni nam je cilj pripremiti svoju igru i dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje. Imamo izvrsne igrače, koji igraju u najboljim europskim klubovima. Došao sam u teškoj situaciji, a sada želimo ostvariti svoje snove, pri čemu nam je prvi cilj proći skupinu. Imam puno povjerenje u svoje igrače, a oni mi kvalitetno odgovaraju. Mala smo zemlja, ali od nogometa imamo velika očekivanja.

Utakmica se igra u 1.30 u subotu po našem vremenu, a možete je pratiti na Drugom programu HTV-a. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok